Tampereen Komediateatteri

Esko Raipia ja Tapio Parkkinen perustivat Komediateatterin vuonna 1991. Aluksi Komediateatteri toimi Tampereen Keskustorilla Frenckellin sisäpihalla ja Tampereen Yliopiston juhlasalin tiloissa. Vuonna 1994 se asettui taloksi nykyisiin tiloihinsa entiseen Tampellan Juhlataloon, joka tunnetaan nykyisin Komediateatterin Juhlatalona. Esko Raipia ja Tapio Parkkinen siirsivät Komediateatterin ohjat nykyiselle teatterinjohtajalle Panu Raipialle 1998. Komediateatterin toimitusjohtajana ja tuottajana aloitti elokuun 2016 alussa Teemu Ojala.

Tampereen Komediateatteri tarjoaa hauskaa ja monipuolista kulttuurisisältöä kaikenikäisille. Komediateatterin Päänäyttämö on komedian koti, jossa esitetään uusia komedioita ja uudelleen viritettyjä vanhoja klassikoita. Näytelmät vaihtelevat komedia nimikkeen alla traagisesta komediasta ilotteleviin farsseihin. Komediateatterin Juhlatalon pihalla toimii kesäisin myös Komediateatterin oma Kesäteatteri.

Komediateatterin kesäteatteri

Komediateatterin yhteydessä toimii myös Suomen Teatteriopisto. Suomen Teatteriopisto on vuodesta 1995 toiminut yksityinen teatterikoulu. Teatteriopisto tarjoaa teatteri-ilmaisun perusopetusta harrastajille ja näyttelijäntyön ohjausta ammattiin aikoville. Kerrallaan koulussa on reilut 50 päiväopiskelijaa ja viikoittain noin 150 teatteria iltaryhmissä harrastavaa.

Tampereen Komediateatteri osallistuu Huuda hetki perheelle -hyväntekeväisyyshuutokauppaan lahjoittamalla kahden hengen lahjakortin kesällä 2017 esitettävään Hui kauhistus -esitykseen. Tarkemmat tiedot lahjoituksesta ja esityksestä löytyy Huutokauppa-välilehdeltä.

Tampereen Komediateatterin päänäyttämö

 

Tampereen Komediateatterin kotisivut: http://www.komediateatteri.fi/