Matti Hietanen

Huippulentopalloilija Matti Hietanen on kuulunut Suomen lentopallomaajoukkueeseen vuosina 2001-2015. Hän pelasi maajoukkueessa kaikkiaan 212 ottelua.

Matti Hietasen ammattilaisura alkoi Padovassa Italiassa syksyllä 2005. Avignonin ja Ranskan jälkeen hän palasi Italiaan useaksi kaudeksi, kunnes siirtyi sieltä Puolan liigaan Gdanskin joukkueeseen. Siellä kului kaksi kautta.

Matti Hietanen palasi Suomen liigaan kaudelle 2014-2015 Kokkolan Tiikerien joukkueeseen. Tuloksena oli sekä Suomen mestaruus että Suomen Cup-mestaruus. Hietanen oli Tiikerien johtava pelaaja. Matti Hietanen on Vilppulan Tähden kasvatti ja Suomessa hän on pelannut myös Rantaperkiön Iskussa sekä Salon Piivolleyssä SM-liigaa.

Viime vuonna hän oli alkukauden Luganossa Sveitsin liigassa ja siirtyi sieltä Turkkiin pelaamaan kevääksi 2016. Turkkiin hän olisi saanut jatkosopimuksenkin, mutta levottomat olosuhteet eivät houkutelleet. Hietanen kertoo, että he saapuivat mm. Ankaraan pelaamaan sunnuntaina, kun siellä oli tapahtunut pommi-isku perjantaina.

Kehitysvammaisuus on Matille tuttu asia myös urheilun kautta. Matti oli mukana Los Angelesissa Special Olympics-kisoissa kesällä 2015 Suomen lentopallon Unified-joukkueessa nk. partneripelaajana. Matti pelasi kaikki Suomen ottelut ja joukkue sijoittui pronssille.

”Osallistuminen Special Olympics kisoihin oli minulle tärkeä asia. Opin paljon itsestäni ja joukkueessa toimimisesta tällä matkalla.”

Matti Hietanen lahjoittaa Huuda hetki perheelle-huutokauppaan tässä vaiheessa Ranskan lentopalloliigassa Avignonissa kaudella 2006-2007 käyttämänsä peliasun (paita ja housut). Tuotteen esittely löytyy Huutokauppa-välilehdeltä.

Hietanen haluaa tukea Huuda hetki perheelle-huutokauppaa myös lahjoittamalla nykyisen seuransa eli Kladno volejbalin peliasun.

Kladno volejbal voitti Tsekin liigan runkosarjan maaliskuun puolivälissä selvällä erolla. Helmikuun lopussa Kladno voitti myös Tsekin cup-mestaruuden. Liigan loppuotteluissa Ceske Budejovice vei mestaruuden otteluvoitoin 4-2. Kladno saavutti hopeamitalit. Matti Hietanen valittiin koko liigan arvokkaimmaksi yleispelaajaksi. Tämäkin peliasun esittely löytyy Huutokauppa-välilehdeltä.

 

 

Matti esittelee lahjoittamaansa peliasua sukulaispoika Maxin kanssa.